(Pexels)
Jedna od najsvestranijih namirnica koja je sve popularnija, mogla bi vam uljepšati čak i doručak. Riječ je o batatu. Povoljan je i hranjiv, a možete ih ispeći nekoliko puta za brzu i jednostavnu pripremu tijekom tjedna. Nakon što ispečete batat, možete ga puniti bilo kojim voćem, jogurtom, orašastim plodovima i sjemenkama koje želite, piše Novi list.
Rezultat je slatka i slana, ugodna hrana u kojoj bez krivnje možete uživati za doručak ili desert. Uživajte u ovoj slasnoj zdjeli koja će uljepšati doručak od slatkog batata koja će vam pružiti užitak slatkoće, ali vas i napuniti energijom.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva.
Vilicom probodite batat nekoliko puta kako bi para mogla ispasti kad se ispeče.
Stavite batat izravno na rešetku za pečenje u pećnici.
Pecite oko 45 minuta, dok se batat ne može probušiti vilicom.
Izvadite iz pećnice i prerežite na pola.
Na svaku polovicu pospite cimet, muškatni oraščić, đumbir i sirup.
Vilicom sve to zajedno zgnječite.
Prelijte jogurtom, bananom, granolom, orasima i peludom.
Po želji prelijte dodatnim javorovim sirupom.