Najbolja je domaća pizza, no često se desi da smo kratki s vremenom, pa ne stignemo čekati da se tijesto, nakon što se umijesi, "digne".
Ili pak - jede vam se pizza, imate sve sastojke u kući, ali - nemate kvasca!
Sve ovo nije prepreka da uživate u vlastitoj kulinarskoj kreaciji domaće pizze - a mi vam donosimo recepturu koja spašava situaciju - tijesto za pizzu bez kvasca koje samo umijesite i odmah stavite peći. Za pripremu pizze na ovaj način treba vam svega 10-ak minuta, a za pečenje isto toliko.
Sastojci:
Priprema:
Na stolu ili podlozi izmiješajte sve suhe sastojke i polako dodajte vodu i dobro premijesite tijesto.
Kad dobijete željenu tvrdoću tijesta, odmah ga razvaljajte u željeni oblik (okrugli ili četvrtasti, zavisno kakav pleh imate) a čime ćete nadjenuti pizzu - prepuštamo vašoj kreativnosti.
Preporučamo da na tijesto stavite šalšu (passata di pomodoro) te uobičajeno ribanu gaudu, a varijacije za nadjev su bezbrojne - od klasičnih kombinacija poput šunke ili šampinjona, do slanih srdela, rukole, morskih plodova, pikantne salame, pancete… ili čega god ima u vašoj kuhinji.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 10 do 15 minuta.
Dobar tek!