(Pixabay)
Za samo 15-ak minuta možete pripremiti jako ukusan umak za tjesteninu - riječ je o Alfredo umaku, koji uživa status jednog od najpopularnijih umaka na svijetu.
Naziv umaku je početkom 20. stoljeća dao Alfredo di Lelio, vlasnik restorana u Rimu koji je i popularizirao ovakvu vrstu "fettuccina", te je umak pripremao pred gostima u restoranu.
Ako želite, možete umak pripremiti i dan ranije, pa ga pomiješati sa svježe kuhanom paštom po vlastitom izboru.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Začinite s obje strane piletinu narezanu na filete, te popržite na sa svake strane u dubljoj tavi na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte maslac i rastopite ga na niskoj temperaturi, pa dodajte vrhnje, posolite i dodajte pola žličice ribanog muškatnog oraščića i pustite da se kuha 5 minuta.
Dodajte nasjeckani češnjak i ribani parmezan te miješajte dok se sve ne sjedini. Pred kraj dodajte žumanjak i sitno sjeckanu pršemulu.
Umak možete pripremiti i bez piletine, a isto tako odlično funkcionira ako ubacite škampe ili gljive.
Servirajte uz tjesteninu po vašem izboru.
Dobar tek!