Samo 15 minuta i jedna veća posuda dovoljno je za ovaj jednostavan i ukusan recept, idealan kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Sastojci
- 5 jaja
- 150 g glatkog brašna
- jedna i pol žličica praška za pecivo
- 380 g naribane tikvice
- 1 glavica luka
- 200 g pancete
- 90 g naribanog sira
- 40 ml maslinovog ulja
- Sol po ukusu
- Papar po ukusu
Priprema
1. Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Pripremite povrće i slaninu
Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.
3. Sjedinite sastojke
U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.
4. Izlijte smjesu
Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu.
5. Pecite
Stavite u pećnicu na 30 minuta.
6. Poslužite
Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite, piše
Index.hr.