kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pita s tikvicama i pancetom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Samo 15 minuta i jedna veća posuda dovoljno je za ovaj jednostavan i ukusan recept, idealan kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Sastojci

  • 5 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • jedna i pol žličica praška za pecivo
  • 380 g naribane tikvice
  • 1 glavica luka
  • 200 g pancete
  • 90 g naribanog sira
  • 40 ml maslinovog ulja
  • Sol po ukusu
  • Papar po ukusu

Priprema

1. Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

2. Pripremite povrće i slaninu
Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. 

3. Sjedinite sastojke
U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.

4. Izlijte smjesu
Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. 

5. Pecite
Stavite u pećnicu na 30 minuta.

6. Poslužite
Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite, piše Index.hr. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter