Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Hrskavi njoki s rajčicama i mozzarellom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Trio koji čine tjestenina, sir i rajčica jedan je od najpoznatijih u kulinarstvu. Otkrijte kako im dati novu hrskavu notu u receptu za njoke s rajčicama i mozzarellom, piše coolinarika.

Sastojci za četiri osobe

  • dvije žlice maslinova ulja
  • 500 g njoka od krumpira
  • 60 g maslaca
  • četiri češnja češnjaka
  • malo chilli začina i soli
  • 2 žličice mljevenog povrća iz vrećice
  • crni papar mljeveni
  • 400 g cherry rajčica
  • ½ žličice usitnjenog bosiljka
  • 200 g mozzarelle

Priprema

Rešetku pećnice na koju ćete staviti posudu s njokima stavite najniže ispod grijača.
Pećnicu zagrijte na najvišu temperaturu.
 
U velikoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja i dodajte pola količine njoka. Pokrijte poklopcem i pecite, dok ne porumene s jedne strane (2 - 4 minute). Izvadite ih u zdjelu, pa postupak ponovite s preostalim njokima i maslinovim uljem.
Maslac rastopite u tavi, dodajte sitno nasjeckani češnjak, chili i sol, mljeveno povrće i crni papar. Smanjite vatru, dodajte rajčice i 3 žlice vode.
Pirjajte uz povremeno protresanje posude dok rajčice ne omekšaju, a tekućina se malo zgusne (4 - 6 minuta). Rajčice stisnite kuhačom da puknu da ubrzate proces! Dodajte pržene njoke i bosiljak, promiješajte i premjestite u vatrostalnu posudu.
Na vrh stavite na ploške narezanu mozzarellu i lagano pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici dok se sir ne otopi i ne porumeni (2 - 4 minute).
Poslužite toplo.
Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter