Trio koji čine tjestenina, sir i rajčica jedan je od najpoznatijih u kulinarstvu. Otkrijte kako im dati novu hrskavu notu u receptu za njoke s rajčicama i mozzarellom, piše coolinarika.
Sastojci za četiri osobe
- dvije žlice maslinova ulja
- 500 g njoka od krumpira
- 60 g maslaca
- četiri češnja češnjaka
- malo chilli začina i soli
- 2 žličice mljevenog povrća iz vrećice
- crni papar mljeveni
- 400 g cherry rajčica
- ½ žličice usitnjenog bosiljka
- 200 g mozzarelle
Priprema
Rešetku pećnice na koju ćete staviti posudu s njokima stavite najniže ispod grijača.
Pećnicu zagrijte na najvišu temperaturu.
U velikoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja i dodajte pola količine njoka. Pokrijte poklopcem i pecite, dok ne porumene s jedne strane (2 - 4 minute). Izvadite ih u zdjelu, pa postupak ponovite s preostalim njokima i maslinovim uljem.
Maslac rastopite u tavi, dodajte sitno nasjeckani češnjak, chili i sol, mljeveno povrće i crni papar. Smanjite vatru, dodajte rajčice i 3 žlice vode.
Pirjajte uz povremeno protresanje posude dok rajčice ne omekšaju, a tekućina se malo zgusne (4 - 6 minuta). Rajčice stisnite kuhačom da puknu da ubrzate proces! Dodajte pržene njoke i bosiljak, promiješajte i premjestite u vatrostalnu posudu.
Na vrh stavite na ploške narezanu mozzarellu i lagano pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici dok se sir ne otopi i ne porumeni (2 - 4 minute).
Poslužite toplo.
Dobar tek!