KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brzinska maneštra

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako tražite brz i ukusan obrok, maneštra je uvijek dobar izbor. Ovaj recept spaja osnovne namirnice koje vjerojatno već imate kod kuće i pruža bogat, domaći okus u svega pola sata.

Idealna je za one dane kada želite nešto toplo i zasitno, ali nemate puno vremena za kuhanje. Slijedite jednostavne korake i uživajte u toplini domaće maneštre!

Sastojci za četiri porcije

  • 3 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 3 veća krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 konzerva graha
  • 1 konzerva kukuruza
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • sol, papar
  • voda

Priprema

Na zagrijano ulje stavite brašno i na laganoj vatri pržite da lagano posmeđi. Bitno je da je vatra lagana i da stalno miješate, inače bi brašno moglo zagorjeti.

To nikako ne želite jer će nastati jako loš okus i miris i u tom slučaju trebate sve ispočetka.

Na zapršku dodajte sitno nasjeckan luk i uz miješanje popržite da omekša. Ubacite koncentrat rajčice i slatku crvenu papriku i promiješajte, nakon par sekundi dodajte vodu (ne želimo da izgore, samo da zamirišu).

Sad možete dodati krumpir narezan na kockice, mrkvu na kolutove, kukuruz i grah koje ste ocijedili. Posolite i popaprite.

Kuhajte 25 minuta do pola sata da povrće omekša. Jedite toplo, a ono što ostane možete pojesti kasnije ili drugi dan.

Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter