KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Domaće varivo od piletine i povrća

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Wikimedia Commons)

Ilustracija (Wikimedia Commons)


Tražite jednostavno, a ukusno jelo koje će nahraniti cijelu obitelj?

Ovo varivo od piletine i povrća savršen je izbor. Brzo se priprema, zasitno je i bogato okusima.

Idealno za one dane kad želite nešto toplo i hranjivo, a da ne provedete sate u kuhinji.

Sastojci

  • 400 g pilećeg filea, narezanog na kockice
  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 2 mrkve, narezane na kolutove
  • 1 korijen peršina, narezan na kockice
  • 1 šalica cvjetova cvjetače
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 šalica kukuruza
  • 1 lovorov list
  • 1 čajna žličica dimljene paprik
  • 1/2 čajne žličice mljevenog kima
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • crni papar

Priprema

Jedan krumpir narezan na kockice kuhajte u posoljenoj vodi 15 minuta, a potom ga ocijedite i zgnječite u pire.

Potom, u loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast, a potom ubacite češnjak i kockice piletine te dinstajte.

Dodajte mrkvu, ostatak krumpira i korijen peršina, a potom dodajte sve začine i lovorov list.

Ulijte temeljac i pustite da se kuha oko 20 minuta.

Dodajte kukuruz i cvjetaču te kuhajte još 10 minuta.

Potom umiješajte pire od krumpira.

Prije posluživanja izvadite lovorov list i poslužite uz krišku kukuruznog kruha.

Dobar tek

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter






}