Ilustracija (Wikimedia Commons)
Tražite jednostavno, a ukusno jelo koje će nahraniti cijelu obitelj?
Ovo varivo od piletine i povrća savršen je izbor. Brzo se priprema, zasitno je i bogato okusima.
Idealno za one dane kad želite nešto toplo i hranjivo, a da ne provedete sate u kuhinji.
Jedan krumpir narezan na kockice kuhajte u posoljenoj vodi 15 minuta, a potom ga ocijedite i zgnječite u pire.
Potom, u loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast, a potom ubacite češnjak i kockice piletine te dinstajte.
Dodajte mrkvu, ostatak krumpira i korijen peršina, a potom dodajte sve začine i lovorov list.
Ulijte temeljac i pustite da se kuha oko 20 minuta.
Dodajte kukuruz i cvjetaču te kuhajte još 10 minuta.
Potom umiješajte pire od krumpira.
Prije posluživanja izvadite lovorov list i poslužite uz krišku kukuruznog kruha.
Dobar tek