kuhajte s glasom istre

Recept dana: Savršena američka pita od bundeve

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ova pita od bundeve savršen je desert za ljubitelje jeseni!

S kremastim nadjevom bogatim začinima i hrskavom koricom, bit će pravi hit na vašem stolu. Tajna uspjeha leži u jednostavnom tijestu i sočnom nadjevu od bundeve, koji zajedno stvaraju savršen balans okusa.

Ako želite uživati u jesenjoj poslastici koja mami osmijeh, ova pita je pravi izbor!

Sastojci za tijesto

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca (hladnog)
  • 1 žlica šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 3-4 žlice hladne vode

Sastojci za nadjev

  • 400 g pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice klinčića
  • 1/4 žličice đumbira
  • 250 ml vrhnja za šlag

Priprema

Priprema tijesta: Pomiješajte brašno, šećer i sol, a zatim dodajte hladni maslac narezan na komadiće. Prstima umiješajte maslac dok ne dobijete teksturu nalik krušnim mrvicama. Dodajte hladnu vodu žlicu po žlicu dok ne formirate tijesto.Umotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Nadjev: U posudi pomiješajte pire od bundeve, jaja, smeđi šećer, začine i vrhnje dok smjesa ne postane homogena.

Sastavljanje i pečenje: Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za pite. Izbodite vilicom dno, zatim dodajte nadjev. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 50-60 minuta, dok nadjev ne postane čvrst.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter