Ilustracija (Pexels)
Ova pita od bundeve savršen je desert za ljubitelje jeseni!
S kremastim nadjevom bogatim začinima i hrskavom koricom, bit će pravi hit na vašem stolu. Tajna uspjeha leži u jednostavnom tijestu i sočnom nadjevu od bundeve, koji zajedno stvaraju savršen balans okusa.
Ako želite uživati u jesenjoj poslastici koja mami osmijeh, ova pita je pravi izbor!
Priprema tijesta: Pomiješajte brašno, šećer i sol, a zatim dodajte hladni maslac narezan na komadiće. Prstima umiješajte maslac dok ne dobijete teksturu nalik krušnim mrvicama. Dodajte hladnu vodu žlicu po žlicu dok ne formirate tijesto.Umotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Nadjev: U posudi pomiješajte pire od bundeve, jaja, smeđi šećer, začine i vrhnje dok smjesa ne postane homogena.
Sastavljanje i pečenje: Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za pite. Izbodite vilicom dno, zatim dodajte nadjev. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 50-60 minuta, dok nadjev ne postane čvrst.
Dobar tek!