kuhajte s glasom istre

Recept dana: Baguette sa češnjakom

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Friteze na vrući zrak odlična su stvar jer ber puno masnoća, a i nereda, možete napraviti itekako ukusna jela. Jedno koje će sve ukućane pozvati za stol je slasni baguette sa češnjakom kojem po želji možete dodati i sir. Stoga, ako vas čeka kućno druženje ili se želite počastiti ukusnim ugljikohidratima, spremite ovaj recept!

Sastojci

  • 2 mala baguetta
  • 50 g omekšalog maslaca
  • 3 češnja češnjaka, sitno naribana ili zgnječena
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice ribanog parmezana ili zrelog cheddara (po želji)

Priprema

Baguette, zarežite dijagonalno po gornjoj strani u razmacima od 2-3 cm, pazeći da ne zarežete do kraja.

Pomiješajte omekšali maslac, češnjak i peršin da se potpuno sjedine.

Nanesite maslac od češnjaka na zareze baguetta, a zatim pospite sirom, ako ga koristite.

Ako ste zabrinuti zbog kapanja maslaca u fritezu, stavite kruh na list papira za pečenje, zatim ga prebacite u košaru friteze i pecite 8-10 minuta na 180°C dok ne postane zlaćan i hrskav, a sir se ne otopi.

Ovisno o vašoj fritezi, ako je potrebno, produljite vrijeme pečenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter