kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pita s tikvicama i pancetom

| Autor: Novi list
(Screenshot Instagram)

(Screenshot Instagram)


Ukoliko nemate puno vremena i volje za kuhanje ručka, današnji recept će vam doći k'o naručen. Pite volimo u svakom okusu - slatke ili slane, sa svakakvim nadjevima, a pogotovo ih volimo kada mogu biti cijeli obrok, a ne samo desert. Stoga vam danas donosimo vrlo jednostavan recept za brzu pitu od tikvica i pancete koja će vas oduševiti.

Sastojci za osam porcija

  • pet jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • jedna i pol žličica praška za pecivo
  • 380 g naribane tikvice
  • glavica luka
  • 200 g pancete
  • 90 g ribanog sira
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema

Pripremite pećnicu - zagrijte ju na 170 stupnjeva. Luk sitno narežite, pancetu narežite na kockice, a naribanu tikvicu ocijedite. U posebnoj posudit istucite jaja i dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te mješajte pjenjačom dok se ne sjedine. Potom dodajte tikvicu, luk, pancetu, sir i ulje te začinite.

Tepsiju dimenzija 30 x 20 cm namastite i obložite papirom za pečenje i u nju ulijte smjesu pa stavite peći 30 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter