(Screenshot Instagram)
Ukoliko nemate puno vremena i volje za kuhanje ručka, današnji recept će vam doći k'o naručen. Pite volimo u svakom okusu - slatke ili slane, sa svakakvim nadjevima, a pogotovo ih volimo kada mogu biti cijeli obrok, a ne samo desert. Stoga vam danas donosimo vrlo jednostavan recept za brzu pitu od tikvica i pancete koja će vas oduševiti.
Pripremite pećnicu - zagrijte ju na 170 stupnjeva. Luk sitno narežite, pancetu narežite na kockice, a naribanu tikvicu ocijedite. U posebnoj posudit istucite jaja i dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te mješajte pjenjačom dok se ne sjedine. Potom dodajte tikvicu, luk, pancetu, sir i ulje te začinite.
Tepsiju dimenzija 30 x 20 cm namastite i obložite papirom za pečenje i u nju ulijte smjesu pa stavite peći 30 minuta.
Dobar tek!
Izvor: Index