kuhajte s glasom istre

Recept dana: Jesenski njoki

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Njoke volimo u kojoj god varijanti dolaze. S tartufima, šugom od divljači, sirom, šalšom - svaka kombinacija je dobitna. Još ako uz to znate umijesiti i svoje - nema tko im može odoljeti. Stoga danas donosimo recept za jesenske njoke - jednostavan i brz ručak koji kombinira njoke, sir, tikve i simbol jesen - kestene.

Sastojci za četiri osobe

  • 320 g gotovih njoka
  • 500 g tikve
  • 200 g toskanskog kelja
  • 100 g sira gorgonzola
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 350 g kestena
  • 1 sušena ljuta papričica

Priprema

Kestene staviti kuhati u hladnu vodu. Nakon što voda zakuha, kuhati još 20 do 25 minuta. Kuhane kestene procijediti, malo ohladiti i očistiti te grubo nasjeckati. U duboku tavu staviti malo ulja i nasjeckanu papričicu.

Čim počne cvrčati dodati kestene i popržiti ih nekoliko minuta.

Posoliti i ostaviti po strani. Tikvu očistiti i narezati na kockice. Kelj oprati, odrezati mu stabljike te narezati na trakice. U duboku tavu staviti malo maslinova ulja, dodati češnjak u komadu te kad pusti miris ubaciti kelj i tikvu.

Podliti kutlačom vode i kuhati 15 minuta. Za to vrijeme skuhati njoke. Kada su kelj i tikva kuhani, ukloniti režnjeve češnjaka te umiješati gorgonzolu.

Kada se sir otopio, umiješati njoke i kestene. Poslužiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter