Ilustracija (Arhiva Novog lista)
Postoji mnogo načina za spremanje musake, a mi donosimo jedan pomalo nesvakidašnji, ali itekako zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu. Radi se o musaki s više vrsta povrća, recept je fleksibilan i možete ga prilagoditi vašem ukusu i željama.
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso koje ste prije popaprili i posolili. Prema potrebi polijevajte vodom ili temeljcem pa kuhajte 30 min.
Batate ogulite, operite, te nasjeckajte na vrlo tanke ploske
Kelj očistite, operite ga i narežite na tanke rezance. Kratko ga prokuhajte u slanoj vodi, zatim ga dobro procijedite.
Potom u namašcćnu vatrostalnu zdjelu poredajte polovicu nasjeckanih batata. Na njih složite svo meso, pa zatim kelj. Na kraju rasporedite drugu polovicu batata.
Prelijte preljevom od jaja, kiselog vrhnja peršina i naribanog tvrdog sira
Pecite u pećnici 30 min na 200 stupnjeva.
Dobar tek!