KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Musaka s keljom i batatom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ilustracija (Arhiva Novog lista)


Postoji mnogo načina za spremanje musake, a mi donosimo jedan pomalo nesvakidašnji, ali itekako zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu. Radi se o musaki s više vrsta povrća, recept je fleksibilan i možete ga prilagoditi vašem ukusu i željama. 

Sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa
  • 700 g batata
  • 600 g kelja
  • 200 g crenog luka
  • 1 x jaje
  • 50 g tvrdog sira
  • suncokretovo ulje
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso koje ste prije popaprili i posolili. Prema potrebi polijevajte vodom ili temeljcem pa kuhajte 30 min.

Batate ogulite, operite, te nasjeckajte na vrlo tanke ploske

Kelj očistite, operite ga i narežite na tanke rezance. Kratko ga prokuhajte u slanoj vodi, zatim ga dobro procijedite.

Potom u namašcćnu vatrostalnu zdjelu poredajte polovicu nasjeckanih batata. Na njih složite svo meso, pa zatim kelj. Na kraju rasporedite drugu polovicu batata.

Prelijte preljevom od jaja, kiselog vrhnja peršina i naribanog tvrdog sira

Pecite u pećnici 30 min na 200 stupnjeva.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter