KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Poslastica s Egejskog mora - krumpiri s limunom

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Autentični krumpiri pečeni s limunom baš kako to rade u Grčkoj nešto su posebno.

Zašto? Tajna nije u sastojcima, oni su sasvim očiti s krumpirom, limunom, češnjakom i naravno maslinovim uljem, već u pripremi. Priprema krumpira na ovaj način trenutno je veliki hit na TikToku, gdje mnogi korisnici isprobavaju recept s hashtagom #GreekLemonPotatoes.

Sastojci:

  • 8 većih krumpira
  • 3⁄4 šalice pileće juhe
  • 2 češnja češnjaka
  • 1⁄3 šalice maslinovog ulja
  • Sok od 2 velika limuna
  • 1 žličica limunove kore
  • 1 žličica sušenog origana
  • Sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpir ogulite i narežite na kolutove.

Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Sada sve sastojke stavite u veliku posudu za pečenje.

Dobro promiješajte krumpire tako da budu dobro prekriveni sokom od limuna. Posolite.

Prekrijte posudu za pečenje aluminijskom folijom kako bi se krumpir zapravo skuhao u soku od limuna i upio sve arome.

Nakon 45 minuta maknite foliju i pecite pečene krumpire još 15 minuta. Po želji na kraju pospite s još tipičnih grčkih začina kao što su kopar, menta ili ružmarin.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter