Sastojci:
- 8 većih krumpira
- 3⁄4 šalice pileće juhe
- 2 češnja češnjaka
- 1⁄3 šalice maslinovog ulja
- Sok od 2 velika limuna
- 1 žličica limunove kore
- 1 žličica sušenog origana
- Sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpir ogulite i narežite na kolutove.
Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Sada sve sastojke stavite u veliku posudu za pečenje.
Dobro promiješajte krumpire tako da budu dobro prekriveni sokom od limuna. Posolite.
Prekrijte posudu za pečenje aluminijskom folijom kako bi se krumpir zapravo skuhao u soku od limuna i upio sve arome.
Nakon 45 minuta maknite foliju i pecite pečene krumpire još 15 minuta. Po želji na kraju pospite s još tipičnih grčkih začina kao što su kopar, menta ili ružmarin.
Dobar tek!