KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Hladna ljetna juha od crvene paprike. Odlična za sagorijevanje masti

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Svi su sretni kada je neko jelo u isto vrijeme i sjajnog okusa i ima pozitivan učinak na figuru. Odličan primjer je ova hladna juha od paprike. Naime, crvene paprike koje sadrži pravi su pojačivač sagorijevanja masti.

Zašto?Paprika sadrži puno vitamina C (140 mg na 100 grama) koji pomaže tijelu u proizvodnji važnih hormona koji oslobađaju masnoću iz stanica. Rezultat je da naše tijelo može brže koristiti pohranjenu masnoću za energiju pa se tako salo na trbuhu smanjuje.

Sastojci

  • 2 crvene, 2 žute i jedna zelena paprika
  • 2 zrele rajčice
  • 1 luk
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 250 g celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice jabučnog octa
  • prstohvat šećera
  • Sol
  • papar
  • Tabasco

Priprema:

Paprike pažljivo operite, očistite od sjemenki i narežite na sitne kockice. Ogulite luk i narežite ga na kockice zajedno sa celerom. Ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Rajčice narežite na kockice i pasirajte zajedno s češnjakom, octom i uljem. Dobivenu smjesu začinite paprom, soli i prstohvatom šećera te dodajte malo tabasca. Zatim ohladite u hladnjaku sat vremena. Poslužite ukrašeno povrćem u hladnoj čaši.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter