KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Najpopularnije jelo ljeta - salata s rukolom i breskvama

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ljetna sezona je u punom jeku, a s njom i vrijeme za roštiljanje, piknike u prirodi, ljetne zabave u vrtu ili ugodne večeri na balkonu. Ideje za lagane recepte sada su posebno tražene. Trenutno popularno jelo je ova slasna salata od rukole s breskvama i buffalo mozzarellom – idealan dodatak svakom ljetnom švedskom stolu.

Sastojci (za 4 porcije):

  • ½ baguettea
  • 200 g rukole
  • 8 breskvi
  • 2 žlice meda
  • 400 g buffalo mozzarelle
  • 8 žlica balzamičnog octa
  • 12 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice soli

Priprema:

Baguette narežite na ploške i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne postane hrskav. Rukolu i breskve operite. Breskve narežite na ploške pa ih popržite na tavi i začinite medom. Buffalo mozzarellu natrgajte na komadiće veličine zalogaja. Rukolu, breskve, buffalo mozzarellu i kriške baguettea ukrasno rasporedite i pospite soli. Pomiješajte balzamični ocat s maslinovim uljem pa s time prelijte pripremljenu salatu.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter