Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Krumpirići od batata uz guacamole

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ako vam se tijekom toplih večeri gricka nešto fino i slasno, predlažemo da to budu hrskavi krumpirići od batata u kojima ćete uživati uz slasni guacamole!

Radi se o jelu vrlo popularnom u Americi, a trik je ponajviše u pomnom biranju začina. U nastavku donosimo recept kojim ćete ostati oduševljeni!

Sastojci

Za krumpiriće:

  • 450 g slatkog krumpira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica čilija u prahu
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • pola žličice mljevene paprike
  • pola žličice začinske soli
  • pola žličice papra

Za umak:

  • 3 avokada
  • 2 limete, ocijeđene
  • pola žličice mljevenog češnjaka
  • četvrtinu žličice soli
  • četvrtinu žličice crnog papra
  • 1 rajčica
  • 1 jalapeño papričica
  • pola luka, po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica grije, operite i ogulite batat te ga narežite na dugačke štapiće.

Pomiješajte maslinovo ulje i začine te sve skupa prelijte po batatu. Rasporedite krumpiriće na lim za pečenje u jednom sloju i pecite cca 18 minuta.

Dok se krumpirići peku, napravite guacamole tako da očistie avokado od kože i sjemenke te ga stavite u posudu blendera. Dodajte sok limete i začine te blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

Nasjeckajte rajčicu, jalapeño papričicu i luk na male komadiće te ih umiješajte u guacamole.

Poslužite krumpiriće od batata s pikantnim umakom dok su još vrući, savjetuje Allergy a la Mode.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter