Ilustracija (iStock)
Ako vam se tijekom toplih večeri gricka nešto fino i slasno, predlažemo da to budu hrskavi krumpirići od batata u kojima ćete uživati uz slasni guacamole!
Radi se o jelu vrlo popularnom u Americi, a trik je ponajviše u pomnom biranju začina. U nastavku donosimo recept kojim ćete ostati oduševljeni!
Za krumpiriće:
Za umak:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica grije, operite i ogulite batat te ga narežite na dugačke štapiće.
Pomiješajte maslinovo ulje i začine te sve skupa prelijte po batatu. Rasporedite krumpiriće na lim za pečenje u jednom sloju i pecite cca 18 minuta.
Dok se krumpirići peku, napravite guacamole tako da očistie avokado od kože i sjemenke te ga stavite u posudu blendera. Dodajte sok limete i začine te blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
Nasjeckajte rajčicu, jalapeño papričicu i luk na male komadiće te ih umiješajte u guacamole.
Poslužite krumpiriće od batata s pikantnim umakom dok su još vrući, savjetuje Allergy a la Mode.