kuhajte s glasom istre

Recept dana: Ljetna panzanella salata

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Za šarenilo na stolu potrebno je tek malo mašte i talijanska panzanela salata s tunom, naročito popularna u ljetnim mjesecima.

Sastojci

  • jedna srednja tikvica
  • 200 g cherry rajčica (raznih boja)
  • jedan ljubičasti luk
  • 200 g mozzarelle
  • dvije ploške tamnog kruha sa sjemenkama
  • listovi svježeg bosiljka
  • Jedna tuna pašteta kapari (95 g)
  • dvije žlice milerama
  • nekoliko kapi limunova soka

Priprema

Tikvicu narežite na ploškice, rajčice na polovice, luk na ploške, kruh i mozzarellu na kockice. Povrće stavite u veliki tanjur ili plitku zdjelu za posluživanje. Lagano promiješajte i prelijte maslinovim uljem.

Kruh narežite na kockice veličine zalogaja i popecite na suhoj teflon tavi.

Za umak u zdjelici promiješajte paštetu, mileram i limunov sok.

Kockice kruha umočite u umak, dodajte salati i poslužite.

Dobar tek!

Recept možete pronaći i na linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter