Minestrone (Pexels)
Ljeto obiluje raznovrsnim svježim povrćem, a minestrone je jelo koje se jednostavno priprema, a tu možete iskoristiti razne vrste povrća.
Riječ je o gustoj juhi talijanskog porijekla koja je spravljena od povrća, često s dodatkom tjestenine ili riže, ponekad oboje. Uobičajeni sastojci uključuju grah, luk, celer, mrkvu, lisnato povrće, temeljac, parmezan i rajčice.
Ako nemate neki od sastojaka koje donosimo u ovom receptu, slobodno zamijenite s nečim što već imate kod kuće.
Sastojci za 3 osobe:
Priprema:
U veći lonac dodajte malo ulja i kratko prodinstajte sitno sjeckanu kapulu.
Dodajte sve ostale sastojke osim tjestenine, šećera, sjeckane rajčice i peršina, promiješajte, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 20-30 minuta (dok se mrkva ne skuha).
Dodajte sjeckanu rajčicu i žličicu šećera, pa kuhajte još 15 minuta. Nakon toga dodajte tjesteninu za juhu, a ako je juha pregusta, dodajte još malo vode.
Kad je tjestenina kuhana, dodajte sjeckani peršin, promiješajte i pustite još minutu - dvije da se kuha.
Servirajte toplo, a po želji možete posuti s malo ribanog sira po izboru.
Dobar tek!