KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ako kod kuće imate raznovrsnog povrća - isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusni minestrone

| Autor: Glas Istre
Minestrone (Pexels)

Minestrone (Pexels)


Ljeto obiluje raznovrsnim svježim povrćem, a minestrone je jelo koje se jednostavno priprema, a tu možete iskoristiti razne vrste povrća.

Riječ je o gustoj juhi talijanskog porijekla koja je spravljena od povrća, često s dodatkom tjestenine ili riže, ponekad oboje. Uobičajeni sastojci uključuju grah, luk, celer, mrkvu, lisnato povrće, temeljac, parmezan i rajčice.

Ako nemate neki od sastojaka koje donosimo u ovom receptu, slobodno zamijenite s nečim što već imate kod kuće.

Sastojci za 3 osobe:

  • 2 tikvice
  • 4 velike mahune
  • pola šalice graška
  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • par listova kelja
  • 1 kapula
  • 1 konzerva sjeckane rajčice (ili 400 g svježe rajčice)
  • 1 kocka za juhu
  • šaka sjeckanog peršina
  • šećer
  • origano
  • bosiljak
  • papar
  • sol
  • tjestenina za juhu (po izboru)
  • ulje

Priprema:

U veći lonac dodajte malo ulja i kratko prodinstajte sitno sjeckanu kapulu.

Kad kapula postane staklasta, dodajte svo povrće koje ste nasjeckali na sitno i ulijte vodu.

Dodajte sve ostale sastojke osim tjestenine, šećera, sjeckane rajčice i peršina, promiješajte, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 20-30 minuta (dok se mrkva ne skuha).

Dodajte sjeckanu rajčicu i žličicu šećera, pa kuhajte još 15 minuta. Nakon toga dodajte tjesteninu za juhu, a ako je juha pregusta, dodajte još malo vode.

Kad je tjestenina kuhana, dodajte sjeckani peršin, promiješajte i pustite još minutu - dvije da se kuha.

Servirajte toplo, a po želji možete posuti s malo ribanog sira po izboru.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter