KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pečena piletina sa sirom i pancetom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ovaj kremasti i sočni recept za pečena pileća prsa s hrskavom pancetom i sirnim preljevom pravi je izbor za sve ljubitelje bogatih okusa.

Kombinacija cheddar sira, ljutog umaka i češnjaka u prahu daje piletini poseban karakter, dok panceta dodaje savršenu notu dima.

Poslužena s hrskavim bademima, ova piletina idealna je za obiteljski ručak ili večeru kojoj nitko ne može odoljeti.

Sastojci

  • 4 otkoštena pileća prsa
  • 4 deblje kriške pancete
  • 120 g sirnog namaza
  • 120 g naribanog sira cheddara
  • 75 g majoneze
  • 1 čajna žličica ljutog umaka
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • narezani bademi za posluživanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

Otkoštena pileća prsa izravnajte batom za mesom na debljinu od oko jednog i pol centimetra. Posolite ih i popaprite po želji.

Stavite ih na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.

U zdjeli pomiješajte sirni namaz, naribani cheddar i majonezu. Začinite smjesu s ljutim umakom i češnjakom u prahu. Dodajte sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.

Premažite smjesu preko površine svih pilećih prsa.

Stavite peći meso u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok piletina ne bude pečena do kraja.

Provjerite termometrom je li piletina pečena do kraja prije nego što je izvadite iz pećnice.

Poslužite je s nasjeckanim bademima i/ili mladim lukom.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter