Ilustracija (iStock)
Kada su u pitanju umaci za tjesteninu, susjedna Italija čuva ponajbolje recepte. Jedan od takvih dobrih starih klasika je i arrabbiata – jednostavan i ukusan umak u kojem glavnu riječ vode češnjak i čili. Bez puno kompliciranja, a s taman pogođenom "vatrenom" dozom, arrabbiata umak doći će kao naručen za idući ručak.
Ulijte ulje u lonac i dinstajte češnjak na srednjoj vatri par minute dok ne zamiriše, ali pripazite da ne posmeđi.
Dodajte čili, dinstajte još minutu, a zatim dodajte rajčice zajedno s 1 žličicom soli i pola žličice šećera. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i lagano pirjajte 20 minuta uz redovito miješanje. Umak će se polako zgušnjavati dok se kuha.
Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Poslužite odmah tako da prelijete umak po kuhanoj tjestenini, a ako želite glatku teksturu umaka, prije posluživanja ga izmiksajte u blenderu.
Dobar tek!
Izvor: BBC