Ilustracija (Pexels)
Meksičke hrane nikada dosta i nije ni čudo što je planetarno popularna. Bilo da volite ljutu ili blago začinjenu hranu, meksička kuhinja ima jela za svakoga. Danas donosimo recept za ukusne enchilade koje možete zamotati u kukuruzne ili pšenične tortilje i servirati uz salatu ili još umaka.
Sastojci za 6 osoba:
Umak od rajčice:
Punjenje:
Priprema:
Umak: Luk, češnjak i očišćenu papriku nasjeckajte na komadiće i propirjajte na ulju. Ubacite rajčice ili pelat, limunov sok, mješavinu začina, sol i papar te sve zajedno pirjajte još 5-10 minuta. Potom u sjeckalici izblendajte umak do fine strukture.
Punjenje: Na tavi poprižite piletinu izrezanu na šire trake i papriku izrezanu na kockice. Maknite tavu sa štednjaka kada je gotovo te dodajte umak od rajčice, kiselo vrhnje, pola naribanog sira i začinite.
Napunite tortilje i zamotajte ih. Kako se ne bi otvarale tijekom pečenja, rubove okrenite u posudi prema dolje. Prelijte ostatkom umaka od rajčice i naribanim sirom. Tortilje pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu na 190-200° da se peku 15-ak minuta. Dobar tek!