KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Enchiladas - fino meksičko jelo koje se brzo priprema

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Meksičke hrane nikada dosta i nije ni čudo što je planetarno popularna. Bilo da volite ljutu ili blago začinjenu hranu, meksička kuhinja ima jela za svakoga. Danas donosimo recept za ukusne enchilade koje možete zamotati u kukuruzne ili pšenične tortilje i servirati uz salatu ili još umaka.

Sastojci za 6 osoba:

  • 12 tortilja

Umak od rajčice:

  • 2 žlice ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 paprika
  • 400 g svježe rajčice ili pelata
  • 1 vezica peršina
  • 1-2 žlice limunova soka
  • 1 žličica mješavine začina i povrća
  • sol
  • Crni papar mljeveni

Punjenje:

  • 50 ml ulja
  • 300 g pilećih prsa
  • 1 veća paprika (babura)
  • 150 g naribanog topivog sira
  • ljuta paprika
  • 1-2 žlice umaka od rajčice
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica mješavine začina

Priprema:

Umak: Luk, češnjak i očišćenu papriku nasjeckajte na komadiće i propirjajte na ulju. Ubacite rajčice ili pelat, limunov sok, mješavinu začina, sol i papar te sve zajedno pirjajte još 5-10 minuta. Potom u sjeckalici izblendajte umak do fine strukture.

Punjenje: Na tavi poprižite piletinu izrezanu na šire trake i papriku izrezanu na kockice. Maknite tavu sa štednjaka kada je gotovo te dodajte umak od rajčice, kiselo vrhnje, pola naribanog sira i začinite.

Napunite tortilje i zamotajte ih. Kako se ne bi otvarale tijekom pečenja, rubove okrenite u posudi prema dolje. Prelijte ostatkom umaka od rajčice i naribanim sirom. Tortilje pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu na 190-200° da se peku 15-ak minuta. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter