KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Paella sa piletinom

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija Pexels)

(Ilustracija Pexels)


Jedno od najtipičnijih španjolskih jela, paella je idealna kombinacija povrća, riže, mesa i morskih plodova. Potječe iz Valencije i može se pripremati na mnogo načina po svačijem ukusu. Sam naziv jela izveden je iz naziva tave u kojoj se priprema.

Priprema je jednostavna i trebat će vam samo 35 minuta za ovu španjolsku deliciju. Ako kod kuće nemate sve sastojke, prilagodite onima koje imate.

Sastojci za 3 osobe:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 250 g pilećeg mesa (bez kosti)
  • 80 g svježeg graška
  • 100 g riže
  • 150 g lignji (narezanih na kolutiće)
  • 100 g očišćenih kozica
  • 50 g dagnji (očišćenih)
  • 50 g cherry rajčica
  • 1 limun
  • sol, papar, crvena i/ili čili paprika, češnjak, šafran, peršin po želji

Priprema:

Piletinu narežite na kockice i kratko popecite na maslinovom ulju. Potom ulijte 4 dl mlake vode, začine, grašak i rižu te sve zajedno prijajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Zatim dodajte plodove mora, cherry rajčice narezane na pola i pirjajte sve zajedno još 10 minuta. Za posluživanje možete narezati limun na ploške i posložiti ih po jelu.

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter