KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Spaghetti Carbonara

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas vam donosimo jelo koje je varijacija izvornog talijanskog recepta.

Spaghetti Carbonara odličan su izbor za obiteljski ručak, a jelo se može podgrijati i jesti slijedeći dan.

Jelo je najbolje poslužiti vruće, uz sir ribanac ili aranžirati s peršinom.

Sastojci za 4 osobe:

  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • vrećica parmezana
  • jedan češanj češnjaka
  • peršin
  • dva jaja
  • 300g špageta
  • 300g slanine za prženje / pancete / pršuta
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

U lonac s vodom staviti malo soli i maslinovog ulja. Ubaciti špagete u lonac i kuhati dok ne budu gotovi.

U međuvremenu pripremiti umak za špagete. U posudu izmješati vrhnje za kuhanje, usitnjeni sir, narezani češnjak, peršin, malo soli i papra i dva jaja. Dobro miješati dok ne bude ujednačeno.

U tavu staviti maslinovog ulja i ubaciti narezane slanine/pancete/pršuta. Malo začiniti dok se peče i na kraju gotov sadržaj tave umiješati u smjesu sa vrhnjem za kuhanje.

Gotove špagete procijediti i izmiješati sa smjesom od vrhnja.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter