Ilustracija (Unsplash)
Danas vam donosimo jelo koje je varijacija izvornog talijanskog recepta.
Spaghetti Carbonara odličan su izbor za obiteljski ručak, a jelo se može podgrijati i jesti slijedeći dan.
Jelo je najbolje poslužiti vruće, uz sir ribanac ili aranžirati s peršinom.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U lonac s vodom staviti malo soli i maslinovog ulja. Ubaciti špagete u lonac i kuhati dok ne budu gotovi.
U međuvremenu pripremiti umak za špagete. U posudu izmješati vrhnje za kuhanje, usitnjeni sir, narezani češnjak, peršin, malo soli i papra i dva jaja. Dobro miješati dok ne bude ujednačeno.
U tavu staviti maslinovog ulja i ubaciti narezane slanine/pancete/pršuta. Malo začiniti dok se peče i na kraju gotov sadržaj tave umiješati u smjesu sa vrhnjem za kuhanje.
Gotove špagete procijediti i izmiješati sa smjesom od vrhnja.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarika