KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Minestrone - najslavnija talijanska juha

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo jedan recept, odličan za ove hladnije dane.

Minestrone ili talijanska gusta juha, još iz doba Rimljana, poznata po tome da svaka regija u Italiji ima svoju verziju i svoje "tajne sastojke".

Baza ove "velike juhe" je povrće, stoga se može prilagoditi svim sezonama.

Sastojci:

  • 3 mrkve
  • 25g maslaca
  • peršin
  • 1 poriluk (bijeli dio)
  • 2 krumpira
  • 3 kriške slanine
  • 1/2 l soka od rajčice
  • 1 crveni luk
  • voda
  • režanj češnjak
  • tikvica
  • 1/2 korijena celera
  • 400g rajčice
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 230g graha
  • 1/2 šalica grašaka
  • 1 vezica peršina
  • 50g mahuna
  • tjestenina (šaka)
  • sol i papar
  • parmezan
  • maslinovo ulje

Priprema:

Poriluk, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i popržite na 2 žličice maslinova ulja.

Dodajte grašak i grah, polijte s vodom i sokom od rajčice te kuhajte 15 min. Posolite i popaprite.

U juhu dodajte kupus, tikvicu narezanu na polumjesece i tjesteninu. Kuhajte još 10 minuta. Ako je potrebno dodatno začinite sa soli i paprom.

Juhu posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom i poslužite toplo uz pamezan.

Dobar tek!

Izvor: Miss gastro

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter