Ilustracija (Pexels)
Danas vam donosimo jedan recept, odličan za ove hladnije dane.
Minestrone ili talijanska gusta juha, još iz doba Rimljana, poznata po tome da svaka regija u Italiji ima svoju verziju i svoje "tajne sastojke".
Baza ove "velike juhe" je povrće, stoga se može prilagoditi svim sezonama.
Sastojci:
Priprema:
Poriluk, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i popržite na 2 žličice maslinova ulja.
Dodajte grašak i grah, polijte s vodom i sokom od rajčice te kuhajte 15 min. Posolite i popaprite.
U juhu dodajte kupus, tikvicu narezanu na polumjesece i tjesteninu. Kuhajte još 10 minuta. Ako je potrebno dodatno začinite sa soli i paprom.
Juhu posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom i poslužite toplo uz pamezan.
Dobar tek!
Izvor: Miss gastro