KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečeni njoki s povrćem iz jednog lonca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas vam donosimo recept koji je odličan za ove jesenske dane.

Zapečeni njoki s povrćem ukusan su i jednostavan obiteljski ručak ili večera, a gotovi su u samo 30 minuta.

Dobra stvar kod ovog jela je to što možete koristiti i smrznute sastojke.

Sastojci za 4 porcije:

  • 25g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 žlice pšeničnog brašna
  • 400ml mlijeka
  • 1 žličica senfa
  • 150g sira, naribanog
  • 500g njoka
  • 200g brokule
  • 100g graška
  • 12 cherry rajčica, prepolovljenih
  • Sol i papar prema ukusu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Zagrijte maslac i ulje zajedno u plitkoj vatrostalnoj posudi na laganoj vatri. Dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta, redovito miješajući ili dok ne omekša.

Zatim lagano dodajte brašno i dobro promiješajte. Postupno dodajte mlijeko, malo po malo, dobro miješajući između svakog dodavanja. Kada ste dobili glatki umak, umiješajte senf i polovicu sira. Prema ukusu začinite solju i paprom.

Umiješajte njoke, brokulu, grašak i rajčice te uz miješanje ostavite na vatri još minutu ili dvije.

Pospite preostalim sirom i pecite u pećnici 12-15 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i ne pojave se mjehurići. Pažljivo izvadite iz pećnice i poslužite.

Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter