Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Paprike punjene povrćem i mozzarellom jedinstvenog i nepogrešivog okusa

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Priprema je brza i jednostavna: samo narežite povrće i napunite paprike. Svestran i stvarno ukusan recept!

Možete ih jesti kao bogat prilog ili kao samostalno jelo.

Sastojci:

  • 4 srednje velike crvene paprike
  • 2 patlidžana
  • 1 tikvica
  • 1 luk
  • 100 g žute paprike
  • 150 g cherry rajčica
  • 60 g maslina
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 300 g krušnih mrvica
  • 125 g mozzarelle
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu
  • svježi bosiljak po ukusu

Priprema:

Operite sve povrće. Patlidžanu skinite kapicu, pa ga narežite na kockice. Tikvicama uklonite krajeve, pa ih narežite na male komadiće.

Žutu papriku, tikvice i cherry rajčice također narežite na komadiće.

Narežite luk i pustite da se zapeče na laganoj vatri uz stalno miješanje. Po potrebi dodajte malo kipuće vode.

U međuvremenu odrežite vrh kapice crvene paprike i ostavite sa strane. Paprikama uklonite niti i unutarnje sjemenke, posolite ih i ostavite naopačke na čistu kuhinjsku krpu.

Kad je luk omekšao dodajte žutu papriku, posolite, popaprite i kuhajte oko 5 minuta.

Pomiješajte patlidžane, bosiljak, još prstohvat soli i kuhajte 10 minuta.

Na kraju dodajte tikvice i cherry rajčice, još prstohvat soli i kuhajte 5 minuta. Povrće treba biti mekano, ali još uvijek cijelo.

Pustite da se ohladi pa ga stavite u zdjelu, dodajte masline, krušne mrvice, listiće svježeg bosiljka i pažljivo promiješajte.

Crvene paprike posložiti u lim za pečenje. Napunite ih do pola smjesom od povrća. U svaku papriku dodajte nekoliko komadića mozzarelle.

Nastavite puniti preostalim povrćem i završite preostalom mozzarellom.

Na svaku papriku stavite kapicu i pecite oko 35 minuta.

Paprike moraju biti mekane, ali još uvijek čvrste, inače će se raspasti.

Poslužite vruće!

Izvor: novilist.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter