Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Lagani rižoto od bundeve s malo parmezana za ekstra okus

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Možete ga pripremiti na više načina jer ne postoji samo jedan recept za rižoto od bundeve.

Ono što vam nudimo je zdravija i laganija varijanta, gdje nema dodatka vrhnja ili mlijeka, već samo juha od povrća i malo parmezana za okus.

Sastojci:

  • 320 g riže
  • 400 g bundeve
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 ljutika
  • 800 ml juhe od povrća
  • 20 g ribanog Parmigiano Reggiano
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema:

Očistite bundevu uklanjanjem kore i unutarnjih niti. Izrežite pulpu na pravilne kocke.

Nasjeckajte ljutiku i zažutite je u tavi na pola ulja. Čim ljutika porumeni, u tavu uspite rižu i tostirajte je minutu, zatim dodajte bundevu, promiješajte i zalijte žlicom juhe.

Nastavite kuhati dodavajući žlicu po žlicu juhe nakon što je riža upila onu prethodnu, bez prestanka miješanja.

Kad je riža kuhana, dodajte preostalo ulje i parmezan, promiješajte te posolite i popaprite.

Dobar tek! 

Izvor: novilist.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter