KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pomfrit od batata iz pećnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo recept za jednostavni prilog koji će oduševiti vas, obitelj i goste.

Najteži dio ovog recepta je guljenje batata, ali nakon toga imate svega 5 minuta pripreme, a zatim pustite da pećnica odradi svoje.

Ovaj prilog možete poslužiti uz glavno jelo, uz salatu ili jednostavno uživajte u pomfritu s vama najdražim umakom.

Sastojci za 4 porcije:

  • 500g batata
  • 3 žlice palente
  • pola žličice mljevene slatke paprike
  • pola žličice kurkume (ako volite)
  • malo origana
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Batate ogulite i narežite kao pomfrit. Zatim ga stavite u jednu zdjelu te ga začinite maslinovim uljem i mješavinom: palente, mljevene slatke crvene paprike, kurkume, naribanog češnjaka, soli i papra.

Batat zatim stavite na pleh i papir za pečenje. Miješavinu prstima rasporedite po batatu da se što više začina zalijepi za batat. Količinu začina možete prilagoditi svojim okusima.

Pomfrit stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva, cca 40 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Mamin ručak

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter