KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina Alfredo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas vam donosimo ukusan recept za ručak koji je spremaz za svega 30 minuta.

Piletina Alfredo poznato je jelo koji mnogi vežu sa Italijom ali zapravo je porijeklom iz SAD-a.

Priprema je jednostavna, a najbolje je to što se priprema u jednoj tavi.

Sastojci za 4 porcije:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400g pilećih prsa, očišćenih
  • 380ml punomasnog mlijeka
  • 380ml pilećeg temeljca
  • 2 režnja češnjaka, protisnuta
  • 230g fettuccine tjestenine
  • 130ml vrhnja za kuhanje
  • 100g ribanog sira
  • sol, papar
  • svježi peršin, nasjeckan

Priprema:

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste prije toga začinili solju i paprom. Pecite piletinu dok se ne zapače i porumeni, oko 8 minuta sa svake strane. Pustite da odstoji 10 minuta, a zatim narežite na veće i deblje trakice.

Dodajte mlijeko, temeljac i češnjak u tavu u kojoj ste pekli piletinu. Začinite solju i paprom i pustite da zakuha. Dodajte tjesteninu i neprekidno miješajte 3 minute. Zatim pustite da se tjestenina skuha tako da bude al dente, slijedeći upute proizvođača.

Umiješajte vrhnje i parmezan tako da se sve skupa sjedini. Pirjajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte narezanu piletinu. Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter