KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Najbolji muffini

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas vam donosimo jedan odlični brzi recept za najbolje muffine.

Muffine možete ispeći za doručak, užinu, večeru ili kao desert nakon ručka.

Ovi muffini prozračni su i mekani a recept je vrlo prilagodljiv, pa ih možete jesti prazne ili dodati što god hoćete, čokoladu, voće, mak…

Sastojci:

  • 4 cijela jaja
  • 1.5 šalica šećera
  • 1 šalica radenske ili mlijeka
  • 1 šalica ulja
  • 2.5 šalice mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • po želji: kakao, čokolada, začini, razno voće i sl.

Priprema:

Pećnicu upalite na 200°C i ostavite da se grije.

U kalup za muffine složite košarice.

Pjenasto izmiksajte 4 jaja, postepeno im dodajte 1.5 šalicu šećera, pa zatim 1 šalicu radenske ili mlijeka, pa 1 šalicu ulja. Zatim postepeno dodajte 2.5 šalice mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte. Kada se sve lijepo spoji stanite. Na kraju svih ovih osnovnih sastojaka možete umiksati mak, rogač, kakao, čokoladu, voće… po želji.

Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15-18 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda trebati 20 minuta, a ako neka peče jače smanjite malo temperaturu. Isprobajte s čačkalicom dali su gotovi - tako da ju gurnete u muffin i ako ona izađe suha, gotovi su.

Ako mislite voće stavljati u muffine najbolje da to napravite prije samog pečenja, kada izlijete smjesu za muffine u košarice, u svaki posebno ubacite i voće.

To je to, na čisti biskvit možete dodati razne kreme, pudinge, voće, slatko vrhnje za šlag i slično.

Napomena: 

Za oko 34 muffina koristite veliku šalicu za čaj (2.5-3 dcl). Možete korisititi i manje šalice od 1 dcl za manje muffina, samo onda pazite da smanjite i jaja, te prašak za pecivo, ostalo samo pratite

Dobar tek!

Izvor: Domaćica

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter