Foto: Fini recepti
Djeca sigurno neće biti oduševljena spomenom ove juhe, ali odrasli koji znaju cijeniti prave vrijednosti, sigurno će tražiti još. Dobar tek!
Sastojci:
Priprema:
Oguljeni krumpir narežemo na listiće, cvjetiće brokule na četvrtine, a luk i poriluk nasjeckamo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 3-4 minute dodamo sjeckani poriluk, listiće krumpira, listove lovora, ulijemo juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.
Zatim izvadimo listove lovora, a juhu izradimo štapnim mikserom.
Potom dodamo narezanu brokulu, promiješamo i kuhamo dalje.
Nakon 7-8 minuta kuhanja ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i ostavimo da zavri.
Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
(Izvor: Fini recepti)