Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Svinjski odresci mekani kao pamuk, zapamtite ovaj trik

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Svinjetinu neki smatraju manje kvalitetnom od drugih vrsta mesa, a popularnost joj dodatno opada u proljetno vrijeme, kad bi svi kao nešto zdravije jeli pa se ustručavaju masnoće. Svinjetina, međutim, može biti itekako krta i fina, ako se malo potrudite potražiti. Kako je poznato da je masnoća zaslužna za mekoću i dobar okus pitanje koje se nameće odabirom "fit" svinjetine je kako postići da bude sočna i meka, a odgovor je u posebnom načinu pripreme.

Sve što trebate napraviti prije nego meso stavite peći je poleći ga na sloj ribanog krumpira i lisnato sjeckanog luka. Zahvaljujući toj posteljici zadržat će sočnost, a poprimit će i nešto okusa, baš kao što će se luk i krumpir natopiti njegovim sokovima. Sve u svemu, top kombinacija s kojom nema greške.

Sastojci:

500 g svinjskih odrezaka

400 grama krumpira

3 glavice luka

3 žlice vrhnja

1 žličica senfa

žličica začina po želji

ulje po potrebi

sol, papar

Priprema:

Krumpir naribajte, luk narežite na kolutove. Meso istucite batom, posolite i popaprite. Na dno posude stavite malo ulja, zatim krumpir, luk pa meso. Preko mesa prelijte vrhnje pomiješano s malo senfa pa sve pospite začinima po želji. Preko posude stavite foliju pa pecite oko pola sata na 200 stupnjeva Celzija. Potom uklonite foliju i pecite otklopljeno još 20 minuta.

(Izvor: Slobodna Dalmacija)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter