Ilustracija (Foto Pixabay)
Sastojci:
3 jaja
100 g šećera
75 g oštrog brašna
4 g praška za pecivo
Žuta krema
3 žumanjka
15 g šećera
170 ml mlijeka
15 g oštrog brašna
60 g maslaca
Bijela krema
200 g vrhnja za šlag
20 g šećera u prahu
200 g mascarponea
Još
50 g džema od jagode
300 g svježih jagoda
1 vrećica svijetlog preljeva za torte
Priprema:
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom.
U posebnoj zdjeli promiješajte brašno i prašak za pecivo pa ih lagano dodajte smjesi sa žumanjcima. Na kraju špatulom umiješajte bjelanjke.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup srednje veličine premažite maslacem i obložite masnim papirom. Smjesu za biskvit izlijte u kalup. Pecite oko 25 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Izvadite iz pećnice pa biskvit premažite džemom dok je još vruć.
Žuta krema: Umutite žumanjke sa šećerom i brašnom. U loncu zagrijte do vrenja mlijeko. U vrelo mlijeko ulijte smjesu sa žumanjcima pa kuhajte uz miješanje nekoliko minuta (kao puding). Kremu pokrijte prozirnom folijom pa ohladite.
U ohlađenu kremu dodajte umućeni maslac.
Bijela krema: Vrhnje za šlag umutite posebno. Mikserom izradite mascarpone i šećer u prahu. Spojite sa šlagom.
Preko biskvita koji ste premazali džemom slažite žutu kremu. Iznad rasporedite bijelu kremu.
Jagode tanko narežite i rasporedite po bijeloj kremi. Preljev za torte pripremite po uputama s vrećice i kratko prohladite. Prelijte po kolaču. Kolač ohladite barem sat vremena prije rezanja i posluživanja.
Izvor: Index recepti