KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Uskršnji kolačići

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Nakon obilnog uskršnjeg ručka (čije ćete ostatke vrlo vjerojatno jesti i na uskršnji ponedjeljak) - valja se i zasladiti. Donosimo jednostavan recept za uskršnje kolačiće, a njihovu dekoraciju prepuštamo vašoj kreativnosti.

 

Sastojci za 4 osobe:

  • 225 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 jaja

Glazura i ukrašavanje:

  • 100 g čokolade
  • 60 g šećera u prahu
  • pola limuna

 

Priprema:

U zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo omekšali maslac i izmiješamo glatku smjesu.

Zatim umiješamo dva žutanjka, dodamo prosijano oštro brašno i umijesimo tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da miruje 30 minuta.

Zatim tijesto razvaljamo valjkom, na papir za pečenje, na debljinu 4-5 mm i jajolikim modelom za tijesto izrežemo željene oblike.

Višak tijesta odstranimo, a jajolike oblike, zajedno s papirom za pečenje premjestimo na lim, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 125°C, 5-7 minuta.

Za to vrijeme u zasebnu zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo procijeđenu žlicu soka od polovice limuna i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu (šećernu glazuru).

Tamnu čokoladu rastopimo na pari.

Pečene oblike izvadimo na rešetku za kolače, ostavimo da se ohlade, te oslikavamo otopljenom čokoladom, šećernom glazurom i ukrasima, kao uskršnja jaja.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter