(Foto: Fini recepti)
Nakon obilnog uskršnjeg ručka (čije ćete ostatke vrlo vjerojatno jesti i na uskršnji ponedjeljak) - valja se i zasladiti. Donosimo jednostavan recept za uskršnje kolačiće, a njihovu dekoraciju prepuštamo vašoj kreativnosti.
Sastojci za 4 osobe:
Glazura i ukrašavanje:
Priprema:
U zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo omekšali maslac i izmiješamo glatku smjesu.
Zatim umiješamo dva žutanjka, dodamo prosijano oštro brašno i umijesimo tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da miruje 30 minuta.
Zatim tijesto razvaljamo valjkom, na papir za pečenje, na debljinu 4-5 mm i jajolikim modelom za tijesto izrežemo željene oblike.
Višak tijesta odstranimo, a jajolike oblike, zajedno s papirom za pečenje premjestimo na lim, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 125°C, 5-7 minuta.
Za to vrijeme u zasebnu zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo procijeđenu žlicu soka od polovice limuna i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu (šećernu glazuru).
Tamnu čokoladu rastopimo na pari.
Pečene oblike izvadimo na rešetku za kolače, ostavimo da se ohlade, te oslikavamo otopljenom čokoladom, šećernom glazurom i ukrasima, kao uskršnja jaja.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti