Musaka (Foto: Cuklev / Wikipedia)
Musaka je pravi kulinarski klasik pa pripremate jelo za više osoba - a danas vam donosimo recept za ukusnu vegetarijansku verziju.
Sastojci za 6 osoba
Priprema:
U veći tanjur stavite brašno i začine po želji pa dobro izmiješajte. Krumpir ogulite i narežite na kolutiće, pa svaki kolutić provucite kroz mješavinu brašna i začina i slažite ih u dublji nauljeni pleh.
Tikvice također narežite na kolutove, provucite kroz mješavinu brašna i začina i slažite na već složeni red krumpira, pa na to stavite sir ricotta, nasjeckani peršin i nasjeckani pomidor, pa pospite sitno sjeckanim češnjakom.
Na to složite preostale tikvice (koje ste također provukli kroz brašno), pa na vrh složite red krumpira i pošpricajte maslinovim uljem.
Prekrijte pleh aluminijskom folijom, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 40 minuta.
Tada skinite foliju i pecite još 15 - 20 minuta, dok krumpir ne porumeni.
Kad je gotovo, režite na kocke i poslužite na plitkim tanjurima.
Dobar tek!