Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Ukusne fritule s jogurtom

| Autor: Ana Braškić
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


Ne morate bankrotirati na adventima ako se želite zasladiti fritulama, dovoljno je da ih sami pripremite sa sastojcima koje vjerojatno već imate kod kuće. Za ovu verziju s jogurtom trebat će vam samo desetak minuta pripreme.

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 0,3 dl ruma ili rakije
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • pola vrećice praška za pecivo
  • limunova korica
  • žličica cimeta
  • šećer u prahu
  • ulje za prženje

Priprema

U zdjeli pomiješati jaje i šećer, dodati jogurt, rakiju ili rum te prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješati brašno i prašak za pecivo te umiješati u tekuću smjesu.

Na kraju po želji umiješati koricu limuna i cimet. U dubokom loncu zagrijati ulje. Drvenom kuhačom provjeriti je li dovoljno toplo. Ako se oko kuhače pojave mjehurići, ulje je savršene temperature.

S pomoću dvije žličice oblikovati fritule i pržiti na umjerenoj vatri dok ne postanu zlatnožute. Nemojte prepuniti lonac kako bi fritule imale mjesta napuhati se i okretati. Fritule vaditi na papirnate ubruse te posuti šećerom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter