KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pašta fažol na talijanski način

| Autor: Glas Istre
Pašta fažol na talijanski način (foto: Fini recepti)

Pašta fažol na talijanski način (foto: Fini recepti)


Pripremite srednje kalorično jelo koje je gotovo za samo 25 minuta.

Sastojci:

  • 150 g tjestenine (gnocchetti)
  • 400 g graha, crvenog iz konzerve
  • 1 glavica luka
  • 100 g dimljene slanine
  • 100 g mrkve
  • 130 g korabe
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/4 žličice mljevene čili papričice
  • 125 ml bijelog vina
  • 400 ml mesnog temeljca
  • 80 g sira percorino
  • maslinovo ulje ekstra djevičansko
  • sol i papar

Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.

Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.

U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter