Pašta fažol na talijanski način (foto: Fini recepti)
Pripremite srednje kalorično jelo koje je gotovo za samo 25 minuta.
Sastojci:
Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.
Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.
U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.
(Izvor: Fini recepti)