KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Obožavate kruh od banane? Probajte ovaj bez šećera

| Autor: Mija Dropuljić
(foto iStock)

(foto iStock)


Sastojci:

3 zrele banane

80 ml neutralnog ulja

2 čajne žlice cimeta

Sol

2 jušne žlice pulpe jabuke

2 jušne žlice sirupa od datulja

275 g pirovog brašna

2 čajne žlice praška za pecivo

100 ml zobenog mlijeka

Jedna banana na ukras

Priprema:

Nauljite i pobrašnite kalup za kruh. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Zrele banane zgnječite. Umiješajte mikserom banane, ulje, cimet, prstohvat soli, pulpu od jabuke i sirup od datulja. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Postepeno miješajte brašno i mlijeko prvoj smjesi. Smjesu raspodijelite ravnomjerno u kalup. Ogulite preostalu bananu i podijelite na pola. Dodajte na vrh kruha. Pecite oko 30 do 35 minuta. Kada se kruh ohladi, izvadite ga oprezno iz kalupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter