KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Mekane griz noklice za juhu koje se ne raspadaju

| Autor: Glas Istre
(Facebook Starozagrebački recepti)

(Facebook Starozagrebački recepti)


Ove griz noklice od griza za juhu ili variva mekane su, ali se ne raspadaju se. Jednostavne su za pripremu, ne treba vam niti vaga.

Sastojci:

1 cijelo jaje

4 žlice ulja

8 žlica griza

malo soli

Priprema:

Dobro vilicom istucite jaje, dodajte 4 žlice ulja i soli po ukusu, dobro istucite. Dodajte 8 ravnih žlica griza.

Promiješajte i pričekajte nekoliko minuta. U početku izgleda rijetko, ali će se ubrzo zgusnuti.

Zakuhajte ih u juhu dok lagano kuha. Čajnom žlicom oblikujte male noklice. Kuhajte ih oko 5 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter