KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Ručak od 30-ak kuna? Može! Probajte krumpir gulaš sa svinjskim mesom i povrćem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Sastojci:

1/2 kg luka

1/2 kg svinjskog buta

1 kg krumpira

400 g zamrznutog miješanog povrća (grašak i mrkva)

500 mg rajčice pire

6 graham peciva

žlica ulja 

Priprema:

Na žlici ulja dinstati luk. Kad porumeni, dodaje se svinjski but narezan na kockice. Lagano polijevati vodom dok meso ne omekša. Dodati krumpir narezan na kockice, zamrznuto povrće, grašak i mrkvu. Doliti vode da se prekriju sastojci i kuhati dok krumpir ne omekša, odnosno dok se ne skuha. Potom dodati pire od rajčice i žličicu šećera da se ubije kiselost. Kuhati još desetak minuta i na kraju začiniti. Po želji na kraju posuti peršinom, donosi 24sata.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter