KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Lepinjice punjene mljevenim mesom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:
400 g glatkog brašna
sol
mlaka voda
20 g svježeg kvasca
Nadjev:
200 g mljevenog miješanog mesa
1 manja glavica crvenog luka
1 režanj češnjaka
sol, papar
2 žlice ulja
Priprema:

U mlakoj vodi otopite kvasac i pustite da se zapjeni. Od brašna,soli i vode s kvascem zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko pola sata.

Na malo ulja pirjajte sitno narezani crveni luk pa dodajte mljeveno meso, sitno narezani češnjak te sve posolite i popaprite.

Pirjajte oko 10 minuta uz povremeno miješanjepa pustite da se ohladi. Tijesto podijelite na 10 loptica i svaku lopticu punite mljevenim mesom, ostavite da odstoji još 15-tak minuta. Svaku lopticu rukama ¨rastegnite¨ i pecite na malo ulja u tavi s jedne i druge strane.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter