GRADSKA RADIONICA

U subotu je na programu Art Panoptikum VIII


Ciklus javnih predavanja o aktualnostima iz vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote 16. veljače 2019. u 19.30 sati.

Predavanje započinje s izložbom američke umjetničke ikone Jeffa Koonsa u The Ashmolean museum of art and archaeology, koji se nalazi u Oxfordu i predstavlja najstariji javni muzej u svijetu. Nakon toga bit će riječ o izložbi angažirane američke umjetnice Cady Noland koja se može vidjeti u Museum für Moderne Kunst u Frankfurtu. Sljedeća je izložba Le Partage des Formes jednog od osnivača Op-art pokreta mađarsko-francuskog umjetnika Victora Vasarelya u Centre Pompidou u Parizu. Nakon toga slijedi tema o interdisciplinarnom umjetničkom festivalu koji se održava u Kolombu na Šri Lanki pod nazivom Colomboscope iza čega slijedi prikaz grupne izložbe 22 umjetnice koje su radile filmove u Super-8 formatu, a održava se u Museo Universitario del Chopo u Mexico Cityju. Također će biti riječ o 43. Artefieri umjetničkom sajmu koji se nedavno održao u Bologni te o 8. izdanju Art Geneve u Švicarskoj. Na kraju predstavit će se umjetničke rezidencije koje se održavaju u Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu te radovi Patrick Commecyja jednog od najpoznatijih francuskih muralnih slikara.

Art Panoptikum zamišljen je kao informativna i edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja u kojima se pružaju aktualne informacije na jednostavan i razumljiv način s popraćeno tekstualnim objašnjenjima, a vizualno obogaćeno mnoštvom fotografija i video isječcima prikupljenim iz izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih portala koji profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti. Program uređuje i vodi Boris Bogunović, ulaz je besplatan, a sve uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH i Grada Pule. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter