GRADSKA RADIONICA

Subota rezervirana za druženje s umjetnicima: Denis Kirinčić i Rajko Ergić

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Ilustracija

Ilustracija


Večer poezije uz tamne i svijetle dubine i visine saksofona održat će se u subotu 29. lipnja u 20.30 sati u Gradskoj radionici u Puli.

Stihove interpretira autorica Denis Kirinčić uz pratnju saksofona kojeg budi Rajko Ergić. U programu su sljedeće pjesme: Ljubav, Strast, Tebi... samo tebi... zagrljaj, Čežnja dodira, Kliktaj!, Oprosti, Nebo i more, The New Mann in Der new generation te Smrt u 6 slika.

Denis opisuje svoje stvaralaštvo na ovaj način: "Snatrenje rađanja ljubavi koja u sebi nosi praznost zbiljskog postojanja pretočila sam u stihove svojih pjesama u vrućem kolovozu 2018. Žarenje sunca koji topi beton zidova sobe u kojem sam se od njega sakrila, razigrale su u meni bolnu usamljenost punu oprečnih osjećaja. Opisivala sam sebe u čežnji za drugim kao da izlazim iz svojeg tijela i gledam ga odozgo dok ono  grca, žeđa, žudi, treperi, bridi, ne-prebiva.... U tom imaginarnom svijetu odvojenosti prijateljevala sam s beskrajem prirodnih pojava Univerzuma većih od moje odvojenosti grčeva i kliktaja duha izmoždenog tijela. Prve kiše donijele su smiraj i potrebu da izgovorim stihove ulijevajući u njih svu snagu svojih osjećaja ... i nove stihove o radosti kraja u 6 slika o konačnici smrti. Zvukovi saksofona čine mi se kao beskraj bezbroja satkanih finih struktura i podstruktura onoga što izvire iz mene sada u onome što je bilo prije, i čega neće biti.... I da, DER NEW MANN IN DER NEW GENERATION je oda novom Čovjeku, novom Dobu u kojem se ja baš i ne snalazim, nastala kao ideja kritike predstave postdramskog kazališta koju sam gledala puno prije nastajanja ostalih stihova ....".

Denis Kirinčić rođena je 1967. godine u Rijeci gdje stiče pedagoško i glumačko obrazovanje dok poeziju piše od djetinjstva. Priroda Univerzuma koji nadvisuje sve nas oduvijek je fascinira i potiče na traženje Istine u nekim religijama i nekim umjetnostima. Smiraj svojih težnji nalazi u bavljenju kazališnom umjetnošću djece i mladih, čime se i bavi većinu aktivnog radnog života. Dramska pedagogija je preduvjet tog rada, a režiranje i gluma prirodno su izrasle iz toga. Osim kazališnog rada s djecom i mladima, te produkcije njihovih predstava u okviru Kazališne radionice Malik Rijeka čiji je pokretač, ostvarila je profesionalne uloge u kazalištu i na filmu te asistencije poznatim kazališnim redateljima.

Rajko Ergić rođen je 1979. god. u Šibeniku. Svira saksofon i bubnjeve, a u Rijeci već dugi niz godina surađuje sa glazbenicima različitih glazbenih usmjerenja (pop, soul, jazz, avangard). Također ostvaruje suradnju sa slikarima, pjesnicima, glumcima.... Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture RH i Grada Pule, ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter