KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pašta s brokulom

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Sastojci:

tjestenina po izboru,

1 glavica brokule,

1-2 česna češnjaka,

2 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo, sezamovo, bučino - po izboru)

sol

papar

cca 1 dcl vode za pirjanje brokule

1 velika žlica mljevenih lanenih, suncokretovih ili sezamovih sjemenki, po izboru

 

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakiranju i ocijedite.

Očistite i sitno isjeckajte češnjak.

Brokulu očistite, operite i iskidajte na cvjetiće i manje komadiće i stavite u veću posudu u kojoj ćete kuhati. Posolite, dodajte isjeckani češnjak i zalijte sa pola čaše vode. Poklopite i kuhajte na jakoj vatri desetak minuta uz povremeno miješanje .

U posudu s brokulom dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ulje po izboru i dobro promiješajte.

Pospite mljevenim sjemenkama i paprom, pa servirajte.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter