KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Vrijeme je za laganija jela - pašta s povrćem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 250 g šparoga
  • 150 g cherry rajčica
  • 125 g graška
  • 125 ml vrhnja za kuhanje
  • 45 g naribanog parmezana
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 1 limun
  • sol i papar po želji
  • naribani parmezan po želji
  • svježi bosiljak za posluživanje
  • maslinovo ulje

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu pecite nasjeckanu papriku i šparoge oko tri do četiri minute. Kada povrće omekša dodajte narezane tikvice i pecite sve zajedno još oko dvije minute. Posolite i popaprite i uklonite povrće s tave.

U istoj tavi rastopite maslac te na njemu pecite češnjak oko jedne minute. Podlijte pilećim temeljcem i kuhajte oko pet minuta dok se tekućina ne zgusne. U umak dodajte i koricu jednog organskog limuna.

Potom dodajte vrhnje za kuhanje, dvije žlice limunova soka i grašak. Sve dobro promiješajte i kuhajte još oko dvije minute.

Umak prelijte preko kuhane tjestenine i povrća, te nasjeckanih cherry rajčica. Sve zajedno začinite sa svježe naribanim parmezanom. Poslužite toplo sa svježim listićima bosiljka.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter