Ilustracija (foto Pixabay)
Sastojci:
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu pecite nasjeckanu papriku i šparoge oko tri do četiri minute. Kada povrće omekša dodajte narezane tikvice i pecite sve zajedno još oko dvije minute. Posolite i popaprite i uklonite povrće s tave.
U istoj tavi rastopite maslac te na njemu pecite češnjak oko jedne minute. Podlijte pilećim temeljcem i kuhajte oko pet minuta dok se tekućina ne zgusne. U umak dodajte i koricu jednog organskog limuna.
Potom dodajte vrhnje za kuhanje, dvije žlice limunova soka i grašak. Sve dobro promiješajte i kuhajte još oko dvije minute.
Umak prelijte preko kuhane tjestenine i povrća, te nasjeckanih cherry rajčica. Sve zajedno začinite sa svježe naribanim parmezanom. Poslužite toplo sa svježim listićima bosiljka.