KUHAJTE S GLASOM ISTRE

USKRSNA PUNJENA JAJA Odlično predjelo koje će nadopuniti blagdanski ručak


Sastojci:

 8 tvrdo kuhanih jaja

50 g nasjeckane šunke

1 žlica nasjeckanog vlasca

1 žlica nasjeckanog peršina

1 žlica majoneze

1 žlica senfa

1/4 žlicice nasjeckene majčine dušice

sol i papar 

40-50 g krušnih mrvica

1 žlica maslinovog ulja

malo svježe sjeckane majčina dušice

 

Priprema: 

Tvrdo kuhana i oguljena jaja prerezati na pola. Žumanjke izvaditi i staviti u zdjelu. Izmiješati žumanjke pa dodati sjeckanu šunku, vlasac, peršin i majčinu dušicu. Dodati majonezu, senf, sol i papar pa sve dobro izmješati.

Polovice jaja posložiti u lim pa ih ispuniti smjesom. U manjoj zdjelici pomiješati mrvice s uljem te ih posuti po napunjenim jajima. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10 minuta dok mrvice lijepo porumene .

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter