GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Palačinka na oko

| Autor: The Outlaw Chef


Još jedno radno jutro... budim se prirodno bez zvukova budilice... odrađujem jutarnje "tibetance"... pa tuš... odlazim do akvarija hranim ribice... zatim odlazim u dvorište, zalijevam začinsko bilje, ima i puževa jedu mi mladice bilja... hm... jeo bih jaje na oko i palačinke za doručak, al mi se ne da sve to trenutno praviti... mrdnem se dva koraka dalje pa hranim hranom za ribe koi šarane u malom jezercu, uživaju i jedu te brikete iz kutije pet shopa...

Sjetim se puževa koji mi jedu začinsko bilje... uzimam ih... odstranim im kućicu i bacim u jezero... sad ribe imaju kompletan doručak u jednom i brikete i proteine iz puževa, a ja sad znam... danas kuham... da, pravim palačinku na oko... svoj kompletan doručak...

Palačinka na oko by The Outlaw Chef

Sastojci za dvije osobe:

  • 3 jaja
  • 20 dkg gaude
  • 1 pomidor
  • 1 mrkva
  • glavica luka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • šalica oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 25 dkg dobre volje

Priprema:

Najprije u zdjelici izmutimo jedno jaje s oštrim brašnom (1 mala šalica od kave puna brašna), par kapi maslinovog ulja, prstohvatom soli i prstohvatom papra.

Miješamo dok smjesa ne postane kompaktna kao ona za palačinke.

U tavi na zagrijanome maslinovom ulju ispečemo palačinku, kada palačinku okrenemo na drugu stranu minutu prije nego ugasimo izvor topline, po palačinki pobacamo cca 5 dkg gaude.

Palačinku nakon toga stavimo na tanjur (možete peći u dvije tave istovremeno palačinku i jaje na oko, ili jedno po jedno u istoj tavi... Vama na volju, dragi čitatelji).

Zatim na zagrijanom ulju prvo lagano ispržimo pola glavice naribanog luka i naribanu mrkvu, nakon 2 minute dodamo pomidor narezan na tanke kolutiće da se prži...

Kada povrće dobije laganu žućkastu koricu preko svega prelijemo jaje na oko, te ga posolimo. Kada bjelanjak oko žumanjka počinje bijeliti i stvrdnjavati se po njemu okolo, ali ne i po žumanjku pobacamo cca 5 dkg gaude, pa maknemo s izvora topline.

Takvo jaje na oko s povrćem i rastopljenom gaudom položimo na palačinku po kojoj je rastopljena gauda... dobar tek i ugodan dan Vam želim...

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef u restoranu La Loggia u Labinu...

Svake subote chef i suvlasnik restorana La Loggia donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter