GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Bruschette "alla šinjorina Margherita"

| Autor: The Outlaw Chef


Dio Can, kako je čudno započeo ovaj dan... hahahah... ali nema veze - "that's life!"

Šibam svojom "oldschool" Alfom prema Labinu, sa svim guštima ubadam zavoje kod Raše... Vrooam!!! Smiješim se, dok na radiju Rolling Stonesi sviraju "Simpathy for the Devil"... Stižem u "La Loggiu"... dela još ima, valja sklopiti kuhinju do kraja...

Tamo me čeka moj amico ča dela "Forto" ljute umake iz Labina, dugo se nismo vidjeli... izmjenjujemo vijesti iz svijeta gastronomije, koji je chef gdje otišao, on mi spominje neke svoje nove umake i naglašava ono najbitnije: "Outlaw, usavršio sam onu svoju rakiju od chillija, donio sam bocu da probamo ".

Klimnem mu glavom s osmjehom na licu u znak odobravanja, otvaramo bocu, trgnemo jednu usput... BUMMM... u glavi se pojavi gljiva atomske eksplozije i odmah trenutno nastane slika da uz grappu uparim bruschettu i pizzu... dakle danas kuhamo bruschette " alla šinjorina Margherita"... vežite se, jer polijećemo!!!

Bruschette "alla šinjorina Margherita"

Složenost: jednostavno

Sastojci za 4 osobe:

  • Polpa od pomidora, jedna mala konzerva
  • 2 mala paketića cca 10 dkg mozarelle
  • vrećica ribanog parmezana cca 10 dkg
  • 1 kapula jedna
  • 3 do 5 listova svježe mente (zašto bi stalno morao biti bosiljak, probajte s mentom vidjet ćete kako podiže duh...)
  • Maslinovo ulje
  • Prstohvat, dva soli
  • Prstohvat, dva papra.
  • 4 fete kruha... pitate me kojeg? Pa valjda vašeg omiljenog!

Priprema:

U tavi, na vrelom maslinovom ulju prepržite 4 fete kruha, kojeg ste prethodno poprskali s malo malvazije sve dok kruh s obje strane ne dobije žućkastu koricu, pa izvadite kruh i odložite na tanjur.

Na tome istom vrelom ulju nastavite pržiti luk narezan na trakice i polpu od pomidora, na jakoj vatri nekih 3 do 5 minuta.

Bruschette "alla šinjorina Margherita"

U polpu dodajte čajnu žličicu meda, prstohvat soli i prstohvat papra. Nakon 3 do 5 minuta maknite tavu s vatre.

Na plitki tanjur stavite fetu prženog kruha, po njemu jušnom žlicom namažite polpu koju ste pržili i pobacajte po tako namazanom kruhu mozzarellu narezanu na polovice, stavite dva do tri lista svježe mente, prekrijte sve lagano mljevenim parmezanom, da izgleda "kao da je pao snijeg" pa popaprite i prelijte sve još jednom maslinovim uljem...

Zatim trgnite nešto žestoko ili popijte čašu malvazije i uživajte u ovoj deliciji... dobar vam tek dragi ljudi!!!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef u restoranu La Loggia u Labinu...

Svake subote chef i suvlasnik restorana La Loggia donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter