ilustracija
Sastojci:
Dijelovi kokoši ( krila,nogice,leđa...)
Mrkva
Celer korijen
Celer lišće
Paprika
Cvjetača
Brokula
Grašak
2 žlice paradajza u tubi
Peršin
Vegeta
Za noklice :
2 žlice masti
10 žlica griza
Malo soli
Po želji peršin
1 jaje
Priprema:
Pripremite povrće za juhu : mrkvu naribajte na ribež, ostalo povrće narežite na komadiće, a papriku ostavite cijelu.
Otprilike sat vremena prije nego je juha kuhana, pripremite noklice.
Jaje posolite pa ga dobro razmutite s vilicom. Zatim dodajte mast ili ulje i mutite dok se sastojci ne sjedine. Nakon toga dodajte griz i peršin. Opet sve dobro pomiješajte. Poklopite s prozirnom folijom i ostavite bar pola sata tako. Pred sam kraj kuhanja, dodajte ih u juhu čajnom žlicom. Imajte na umu da prilikom dodavanja noklica juha ne smije ključati. Kuhajte ih 10-ak minuta.