KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Supersočni odojak s krumpirom pečen u pećnici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Za večeru i uvertiru u novogodišnje slavlje, jedno od tradicionalnih jela zasigurno jest odojak s krumpirom, koji se priprema u pećnici.

Da bi meso bilo ukusno i sočno, treba odstojati preko noći u hladnjaku (ili bar nekoliko sati prije pečenja).

Prije samog stavljanja u pećnicu, meso treba stajati na sobnoj temperaturi barem dva sata. I važna napomena - pećnicu upalite onog trenutka kada stavljate i meso.

 

Sastojci:

  • 1,5 kg odojka
  • Sol
  • Papar
  • Ružmarin
  • Krumpir
  • Kapula
  • 1 svježa crvena paprika
  • Pivo za podlijevanje

 

Priprema:

U meso sa svih strana dobro utrljajte sol i papar, dodajte par grančica ružmarina, crvenu papriku narezanu na deblje trakice, i sve to zamotajte u foliju i stavite u hladnjak.

Dva sata prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka. Stavite ga u pleh za pečenje, prekrijte folijom i stavite u hladnu pećnicu - stavite na 200 stupnjeva i pecite oko sat vremena.

Nakon sat vremena maknite foliju i vratite u pećnicu još 20 minuta, pa okrenite meso i pecite još 20 minuta.

Ponovno okrenite meso pa podlijte pivom i pecite još 10-ak minuta.

Izvadite iz pećnice i dodajte krumpir kojega ste posolili i dodali ulja. Dodajte i malo luka izrezanog na četvrtine.

Vratite u pećnicu i pecite dok krumpir nije gotov. Ako je krumpir izrezan na veće komade trebat će otprilike još 45 minuta. Kada je krumpir gotov, gotovo je i meso.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter